网站导航     在线客服  
全部
托福独立口语满分指导攻略
学生选择在小站备考:30天 486881名,今日申请1143人    备考咨询 >>

【提分必看】两招教你搞定托福阅读长难句

2018年03月08日17:58 来源:小站整理
参与(2) 阅读(863)

托福备考资料免费领取

免费领取
摘要:托福阅读长难句的理解是托福考试阅读部分的难点和重点,也是让很多托福备考者头疼的一个部分,堪称托福考试阅读部分的提分拦路虎。小站教育老师在这里教大家两招“通关秘籍”,希望各位TOEFLer在备考过程中勤思巧练,不断提升自身对长难句的解读能力。
托福阅读中长难句理解是让很多托福备考者头疼的一个部分,堪称托福考试阅读部分的提分拦路虎,复杂多样的句式结构常常让很多TOEFLer感觉无从下手,读完一句仍然云里雾里不知作者所云。小站教育老师在这里教大家两招“通关秘籍”,希望能让各位的托福学习变得相对简单些。
【提分必看】两招教你搞定托福阅读长难句图1


通关秘籍之句子简化题中的长难句----“先见森林,后见树木”

“森林”代表的是一句话的“结构”,“先见森林”即考生首先应该关注的是该句话最核心的主干;“树木”代表的是一句话具体的“词汇”,“后见树木”指考生应该在了解主干之后才关注词汇,并且只是一些key words.

<1>因果结构
例题1 (OG: Desert Formation):
The extreme seriousness of desertification results from the vast areas of land and the tremendous numbers of people affected, as well as from the great difficulty of reversing or even slowing the process.
10. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage?Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
A. Desertification is a significant problem because it is so hard to reverse and affects large areas of land and great numbers of people.
B. Slowing down the process of desertification is difficult because of population growth that has spread over large areas of land.
C. The spread of deserts is considered a very serious problem that can be solved only if large numbers of people in various countries are involved in the effort.
D. Desertification is extremely hard to reverse unless the population is reduced in the vast areas affected.
解题步骤:
1. 观察题干,发现表示隐形因果的短语result from
2. 浏览选项,发现A和B选项含有因果关系
3. 分析原句:原句中“因”:1). 大量受到影响的土地vast areas of land; 2). 大量受到影响的人口tremendous numbers of people;3).很难去减慢或者颠覆沙漠化过程reverse or slow the process; 原句中“果”:沙漠化是一个严重serious的问题;分析A选项:“因”:1). reverse process; 2). affect large areas of land; 3). affect great numbers of people; “果”:沙漠化是一个significant的问题

<2>让步转折结构
例题2 (TPO 17: Animal Signals in the Rain Forest):
In the green-to yellow lighting conditions of the lowest levels of the forest, yellow and green would be the brightest colors, but when an animal is signaling, these colors would not be very visible if the animal was sitting in an area with a yellowish or greenish background.
7. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
A. When an animal is signaling in an area with green-to yellow lighting condition, its signal will not be visible if the background is brightly lit.
B. In the lowest levels of the forest, an animal's signals are not easily seen unless there is a yellowish or greenish background.
C. In the green-to-yellow lighting conditions at the lowest levels of the forest, only signals that are themselves green or yellow will be bright enough to be seen in most areas.
D. Although green and yellow would be the brightest colors near the forest floor,these colors would make poor signals whenever the forest background was also in the green-to-yellow range.
解题步骤:
1. 分析题干,发现表转折的逻辑关系词but; 前半句“yellow and green会是最亮的颜色在低层森林中”;后半句“但是如果动物所处的background是yellow or greenish, 那么动物发出该种颜色的信号将不明显”
2. 分析选项:只有D选项含有表让步转折的逻辑词although,进而分析句意:前半句:“虽然green and yellow在森林底层颜色最亮”;后半句:“在环境也是green to yellow的情况下,这些颜色将是poor signals”
3. 原句与选项在句子的结构上符合:转折结构;在语义上符合:lowest level of the forest = forest floor, Not very visible = poor signals

<3>比较结构
例题3 (TPO 17: Animal Signals in the Rain Forest):
In the second case, pollinators (insects, birds) obtain food from the flowering plant, and the plant has its pollen distributed and seeds dispersed much more efficiently than they would be if they were carried by the wind only.
9. Which of the sentences below best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage? Incorrect choices change the meaning in important ways or leave out essential information.
A. The relationship between flowering plants and pollinators provides pollinators with food and flowers with efficient reproduction.
B. In some cases birds obtain food from the seeds that are dispersed in the wind.
C. The wind not only helps the flowers distribute their seeds but enables birds to find more food.
D. Animals and insects are more effective in distributing pollen and seeds than the wind.
解题步骤:
1. 分析原句,原句主要讲pollinator (insects & birds); plant; wind这三者之间的关系:具体来看是在比较对于plant来说,pollinator(insects & birds)要比windmore efficiently地帮助其distribute pollen and disperse seeds, 属于典型的比较关系
2. 分析选项,首先只有D选项含有比较关系,具体来看:animals & insects要比windmore effectively地去distribute pollen and seeds
3. 原句与选项在句子的结构上符合比较结构,语义上符合

通关秘籍之事实信息题中的长难句----“众里寻他千百度,所考信息在一处”
与句子简化题中所考的长难句不同(主要考察考生是否能把握住句子的主干信息),事实信息题的出题点针对的有可能只是该长难句的某一处细节信息。因此,考生针对这两种不同的题型,解读长难句的视角也应该有所不同。

例题1(OG: Desert Formation):
These regions are especially likely to have periods of severe dryness, so that crop failures are common. Since the raising of most crops necessitates the prior removal of the natural vegetation, crop failures leave extensive tracts of land devoid of a plant cover and susceptible to wind and water erosion.
6. According to paragraph 6, which of the following is often associated with raising crops?
A. Lack of proper irrigation techniques
B. Failure to plant crops suited to the particular area
C. Removal of the original vegetation
D. Excessive use of dried animal waste
解题步骤:
1. 读题干,找出定位词raising crops
2. 回原文进行定位,定位到本段第二句since…
3. 分析定位句:“原因状语从句 + 主句”,浏览选项,只有C选项与原句的前半部分意思一致,同义转换部分:natural vegetation = original vegetation

托福阅读长难句的理解是托福考试阅读部分的难点和重点,希望各位TOEFLer在备考过程中勤思巧练,不断提升自身对长难句的解读能力,小站教育也会不断为各位分享更多托福备考秘籍,做各位托福学习路途上的灯塔,照亮你们的进步之路!
小站托福
托福官方Q群 群号:857201332
精华资料下载 在线答疑 考友抱团
还可以第一时间参与福利活动哦
一键加入
特别申明:本文内容来源网络,版权归原作者所有,如有侵权请立即与我们联系contactus#zhan.com,我们将及时处理。
感觉茅塞顿开?现在就去练练手吧!
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有2人表态,100%的人喜欢

相关文章

考前演练 实战模拟 托福TPO全真模考 你练了吗 2017托福考试真题回忆与解析 详解托福阅读考试的评分标准 不可不做不可再错 托福经典加试一篇搞定! 【小站名师】考前3周攻破托福阅读疑难杂症 【实例解析】一个月内如何攻克托福阅读?解题方法不容忽视 托福阅读考试有哪些题型?详解题型分类及解法 托福阅读最后一题如何解答?详解文章总结题的解题方法
托福关键词