网站导航     在线客服  
托福独立口语满分指导攻略
学生选择在小站备考:30天 423410名,今日申请210人    备考咨询 >>

托福阅读推断题的解题方法(实例详解)

2016年05月19日17:16 来源:小站整理
参与(2) 阅读(8141)

托福备考资料免费领取

免费领取
摘要:托福阅读考试中有很多的题型,其中有一类题型让考生有心理阴影和恐惧,尤其是其中的“推断”两个字,通过这两个字大家有没有想到柯南、福尔摩斯之类的带有悬疑色彩的东西。但是托福阅读推断题真的有这么可怕吗?我们应该如何去应对呢?

应对托福阅读推断题,考生要如何去应对呢?毋庸置疑,推断题一定有一定的难度所在,这点我们从托福考试官方指南(og)的改变上就可发现一些端倪。第三版og上,推断题的考查数量为0-2题,第四版og已经增加到1-3题,ets的用(yin)意(mou)所在可见一斑。

托福阅读推断题的解题方法(实例详解)图1

那么,我们改如何应对推断题呢?推断题真的像我们想象的这么难么?

今天我们一起来从考查形式上来解刨一下推断题。

题干特征:推断题的题干经常会出现infer,suggest,imply, indicate这类单词

考查形式主要分为两大类:对比推断和细节推断,而后者出现的几率更大。

考查形式一:对比推断

A时间对比:一般有两个形成对比的时间点,它们所具有的特征一般相反。如:原文会出现before1990的信息,而题目会问after 1990的信息?

解决方案:收集问题对应的时间点的信息,然后取反。

注意原文中出现的表示时间节点的词 before, after, not…until…

例题

The story of the westward movement of population in the United States is, in the main,the story of the expansion of American agriculture-of the development of new areas for theraising of livestock and the cultivation of wheat, corn, tobacco, and cotton. After 1815improved transportation enabled more and more western farmers to escape a self-sufficientway of life and enter a national market economy during periods when commodity prices werehigh, the rate of westward migration increased spectacularly. “Old America seemed to bebreaking up and moving westward,” observed an English visitor in 1817, during the first greatwave of migration. Emigration to the west reached a peak in the 1830’s, whereas in 1810 onlya seventy of the American people lived west of the Appalachian mountains, by 1840 more thana third lived there.

What can be inferred from paragraph 1 about western farmers prior to 1815?

○They had limited their crop production to wheat, corn, tobacco, and cotton.

○They were able to sell their produce at high prices.

○They had not been successful in raising cattle.

○They did not operate in a national market economy.

答案D

对应关键句:After 1815 improved transportation enabled more and more western farmersto escape a self-sufficient way of life and enter a national market economy during periodswhen commodity prices were high, the rate of westward migration increased spectacularly.

B直接对比:两个或多个事物的特征——如原文会出现A的特点,然后会有B和A相比较的信息,然后题目问B的特点?

解决方案:收集题干所问的推断对象(about后面的信息一般为推断对象)的全部信息(一般为上述的B),然后在原文所描述的与之相关的信息(一般为上述的A)的基础之上取反。

注意原文中出现的表示对比的关系词:by contrast, unlike, while, whereas,on the contrary, incomparison to, distinct from, different from等词。

例题

Paragraph 1: It should be obvious that cetaceans-whales, porpoises, and dolphins-aremammals. They breathe through lungs, not through gills, and give birth to live young. Theirstreamlined bodies, the absence of hind legs, and the presence of a fluke and blowholecannot disguise their affinities with land-dwelling mammals. However, unlike the cases of seaotters and pinnipeds (seals, sea lions, and walruses, whose limbs are functional both on landand at sea), it is not easy to envision what the first whales looked like. Extinct but, already fullymarine cetaceans are known from the fossil record. How was the gap between a walkingmammal and a swimming whale bridged? Missing until recently were fossils clearlyintermediate, or transitional, between land mammals and cetaceans.

Which of the following can be inferred from paragraph 1 about early sea otters?

○It is not difficult to imagine what they looked like

○There were great numbers of them.

○They lived in the sea only.

○They did not leave many fossil remains.

答案A

对应关键句:However, unlike the cases of sea otters and pinnipeds (seals, sea lions, andwalruses, whose limbs are functional both on land and at sea), it is not easy to envision whatthe first whales looked like.

托福阅读推断题的解题方法(实例详解)图2

考查形式二:细节推断

考查细节判断,事物的特点,属性等。

解决方案:收集题干所提问的推断对象(about后面的信息一般为推断对象)的所有信息。如果推断对象所涉及的信息比较多,难以抓到重点,则逐个选项进行定位筛选。

例题

Paragraph 1: Groundwater is the word used to describe water that saturates the ground,filling all the available spaces. By far the most abundant type of groundwater is meteoricwater; this is the groundwater that circulates as part of the water cycle. Ordinary meteoricwater is water that has soaked into the ground from the surface, from precipitation (rain andsnow) and from lakes and streams. There it remains, sometimes for long periods, beforeemerging at the surface again. At first thought it seems incredible that there can be enoughspace in the “solid” ground underfoot to hold all this water.

Which of the following can be inferred from paragraph 1 about the ground that we walkon?

○It cannot hold rainwater for long periods of time.

○It prevents most groundwater from circulating.

○It has the capacity to store large amounts of water.

○It absorbs most of the water it contains from rivers.

答案C

AThere it remains, sometimes for long periods, before emerging at the surface again.

BBy far the most abundant type of groundwater is meteoric water; this is thegroundwater that circulates as part of the water cycle.

C At first thought it seems incredible that there can be enough space in the “solid” groundunderfoot to hold all this water.

DOrdinary meteoric water is water that has soaked into the ground from the surface, fromprecipitation (rain and snow) and from lakes and streams.

综上所述,推断题并没有我们想象的那么晦涩。它仍然是关注细节层面的题目,主要考查考生收集和题目相关的信息和梳理这些信息的能力。我们需要做到:

1把题干提问的推断对象的信息收集完全,并理解到位。

2记住所看即所得,不要过分推断,不要脑补。

3任何文章中出现的信息都有可能考查推断,所以不要忽略任何一个细节。

以上就是小编为大家带来的完整的托福阅读推断题的解题方法,希望对大家托福备考有帮助。托福阅读想要得到高分,还需要考生在平时复习的时候多进行一些积累,对托福阅读的各个题型解题方法了解于心。最后,小编预祝大家托福考试能取得理想的成绩。

托福阅读各大题型解题技巧汇总【点击链接进入】

托福阅读句子简化题

http://toefl.zhan.com/yuedu45652.html

托福阅读指代题

http://toefl.zhan.com/yuedu45647.html

托福阅读词汇题

http://toefl.zhan.com/yuedu45644.html

托福阅读推断题

http://toefl.zhan.com/yuedu45432.html

托福阅读句子插入题

http://toefl.zhan.com/yuedu45786.html

托福阅读作者目的题

http://toefl.zhan.com/yuedu45719.html

托福阅读否定信息题

http://toefl.zhan.com/yuedu45712.html

托福阅读细节题

http://toefl.zhan.com/yuedu45708.html

托福阅读小结题

http://toefl.zhan.com/yuedu45776.html

托福阅读图表填空题

http://toefl.zhan.com/yuedu45782.html

本文部分信息来源于可可英语网。如有任何问题,请联系小站管理员进行修改或删除。

特别申明:本文内容来源网络,版权归原作者所有,如有侵权请立即与我们联系contactus#zhan.com,我们将及时处理。

相关文章

详解托福阅读考试的评分标准 不可不做不可再错 托福经典加试一篇搞定! 【小站名师】考前3周攻破托福阅读疑难杂症 【实例解析】一个月内如何攻克托福阅读?解题方法不容忽视 托福阅读考试有哪些题型?详解题型分类及解法 托福阅读最后一题如何解答?详解文章总结题的解题方法 托福如何算分?详解托福阅读算分方法 【托福真题】2018年1月27日托福阅读真题回忆

专题推荐

未输入验证码
未输入验证码
未输入验证码
获取验证码
免费领取
小站教育托福官方群

群号:857201332

「扫二维码 加入群聊」
加入
托福关键词