网站导航     在线客服  
全部
2018托福真题解析汇总
学生选择在小站备考:30天 478975名,今日申请332人    备考咨询 >>

【小站原创】TPO53托福阅读Passage1文本+题目+答案解析

2018年04月12日13:51 来源:小站整理
参与(2) 阅读(2697)

托福备考资料免费领取

免费领取
摘要:TPO托福模考软件是目前市面上最好用的托福备考资料了,托福考生一般都会拿TPO来进行托福考试的练习。这里小编将为大家整理了完整理了TPO53托福阅读Passage1原文文本+题目+答案解析,帮助大家更好的进行托福阅读备考。

现在大家在进行托福备考时TPO托福模考软件相信是大家用的最多的工具了,对于托福成绩的提升是非常有帮助的。托福听力可以说是整个托福考试当中比较重要的一个部分,如何利用现有资料TPO模考软件来提升大家的托福成绩呢?今天小编在这里整理了TPO53托福阅读Passage1原文文本+题目+答案解析来分享给大家,希望对大家托福听力备考有帮助。

TPO53托福模考软件配套资料汇总→→→点击进入

【小站原创】TPO53托福阅读Passage1文本+题目+答案解析图1

TPO53托福阅读Passage1原文文本

Questions About A Drama Class

Listen to a conversation between a student and his drama professor.

Professor: Hi Robert. So how's your paper going?

Robert: Pretty well. It's a lot of work, but I’m getting into it, so I don't mind. I’ll probably have some questions for you in the next week or so.

Professor: Okay. Glad to hear you’re progressing so well.

Robert: Um… There was something you said at the end of the lecture on Tuesday, something about there not really being any original plays.

Professor: There’s no such thing as an original play. Yes. That's the direct quote from Charles Mee.

Robert: Mee… that's with two “e”s, right?

Professor: Yep. M-E-E. You'll probably be hearing a lot about him. He's becoming a pretty famous playwright.

Robert: Yeah,well, I’ve been thinking about his quote. I mean there must be some original plays out there.

Professor: I’ll grant that he's overstating things somewhat. But the theater does have a long tradition of borrowing. Take Shakespeare. Like most writers of his day, he borrowed plots from other sources unabashedly. And the ancient Greeks, all the plays they wrote were based on earlier plays, poems and myths.

Robert: And borrowing applies to plays being written nowadays, too?

Professor: To some extent, yes. Mee, for example, he's made a career out of remaking plays, one of which we’ll be studying soon. It’s called Full Circle and Mee based it on an earlier play by a German playwright.

Robert: Oh Full Circle… Wasn't that based on the Caucasian Chalk Circle?

Professor: That's right.

Robert: I remember hearing about that play from my acting coach.

Professor: Okay. Well, the Caucasian Chalk Circle was based on a play by yet another German playwright, someone who was fascinated by the ancient literatures of China, India and Persia, and many of his works were adapted from those literatures, including his version of the Chalk Circle which was based on an early Chinese play.

Robert: So this Full Circle play, by Charles Mee, the one we're going to study, it's like the third or fourth remake. Wow… And we complain that Hollywood keeps making the same movies over and over again.

Professor: Well, part of what Mee’s trying to do is drive home the point that: One, theater’s always a collaborative effort.

Robert: Well, yeah, the playwright, the director, the actors, people have to work together to produce a play.

Professor: Yes, of course. But Mee means historically. The dramatic literature of early periods is hugely influential in shaping later dramatic works.

Robert: So it's like when the playwright bases a play on a previous playwright's theme or message.It's like they're talking to each other, collaborating. Uh, just not at the same time right?

Professor: Exactly. And the second point Mee's trying to make, I think, is that it's legitimate to retell an old story in a new way, in a way that’s, uh… more in line with contemporary concerns. So when playwrights reinvent or update an earlier play, it shouldn't be construed as a lack of imagination or an artistic failure.

TPO53托福阅读Passage1题目

Question 1 of 5

Why does the man go to see the professor?

A. To discuss a play he heard about

B. To get feedback on a paper he is writing

C. To ask about a point made in class

D. To get information about an acting coach

Question 2 of 5

Why does the professor mention Shakespeare and the ancient Greek playwrights?

A. To support her statement that some original plays do exist

B. To show that playwrights historically have used themes from earlier plays

C. To point out that Shakespeare was greatly influenced by ancient Greek plays

D. To give examples of playwrights whose plays have inspired later playwrights

Question 3 of 5

What does the professor imply about the play Full Circle by Charles Mee?

A. It served as the basis for a Hollywood film.

B. It is indirectly based on a Chinese play.

C. It has influenced a more recent play.

D. It uses themes from ancient Greek literature.

Question 4 of 5

What two points does Charles Mee make about playwriting? Click on 2 answers

A. Rewriting old plays to deal with modern issues is a respectable practice.

B. Playwrights should preserve as much of the original as possible when updating an older play.

C. Older plays tend to show more imagination than newer plays.

D. In a way, modern playwrights work with playwrights of the past.

Question 5 of 5

What does the man imply when he says this:

A. He thinks the professor misunderstood his point.

B. He has written some original plays himself.

C. He doubts that what Charles Mee said is true.

D. He has read some original plays by Charles Mee.

TPO53托福阅读Passage1解析

正确答案:C

题目解析:本题定位到原文:Robert: Um… There was something you said at the end of the lecture on Tuesday, something about there're not really being any original plays. 此处原文的大意是:学生提到教授上节课说其实没有完全原创的戏剧。题干问的是男生为什么去见教授; 选项A的意思是为了谈论他听说的一部戏剧,选项B的意思是为了获得他写的论文的反馈,选项C的意思是为了询问老师在课上提出的观点,选项D的意思是为了得到代理教练的信息。只有选项C符合原文意思,其他三个选项都不合适。

正确答案:B

题目解析:本题定位到原文:But the theater does have a long tradition of borrowing. Take Shakespeare. Like most writers of his day, he borrowed plots from other sources unabashedly. And the ancient Greeks, all the plays they wrote were based on earlier plays, poems and myths. 此处原文的大意是:戏剧拥有很长的借鉴历史,比如莎士比亚和古希腊的戏剧,都是基于前人作品的创作。题干问的是为什么教授要提到莎士比亚和古希腊剧作家。 选项A的意思是为了支持他的观点,即原创戏剧还是存在的,选项B的意思是为了表明历史上剧作家会使用早期戏剧的主题,选项C的意思是为了指出莎士比亚被古希腊的戏剧影响很深,选项D的意思是为了给出曾经给后面剧作家以灵感的剧作家的例子。只有选项B符合原文意思,其他三个选项都不合适。

正确答案:B

题目解析:本题定位到原文:Professor: To some extent, yes. Mee, for example, he's made a career out of remaking plays, one of which we’ll be studying soon. It’s called Full Circle and Mee based it on an earlier play by a German playwright. …… Okay. Well, the Caucasian Chalk Circle was based on a play by yet another German playwright, someone who was fascinated by the ancient literature as of China, India and Persia and many of his works were adapted from those literatures, including his version of the Chalk Circle which was based on an early Chinese play. 此处原文的大意是:Mee的Full Circle直接基于一部德国戏剧,但是德国剧作家又对中国古文化着迷。题干问的是教授为什么提到Mee的Full Circle; 选项A的意思是它作为了好莱坞电影的基础,选项B的意思是它间接地基于中国戏剧,选项C的意思是它影响了一部近代电影,选项D的意思是它使用了古希腊文学的主题。只有选项B符合原文意思,其他三个选项都不合适。

正确答案:AD

题目解析:本题定位到原文:Professor: Well, part of what Mee’s trying to do is drive home the point that: One, theaters always a collaborative effort. …… Robert: So it's like when the playwright bases a play on a previous playwrights theme or message. It's like they're talking to each other collaborating. Uh, just not at the same time right? Professor: Exactly. And the second point Mee's trying to make, I think, is that it's legitimate to retell an old story in a new way, in a way that, uh… some more in line with contemporary concerns. So when playwrights reinvent or update an earlier play it shouldn't be construed as a lack of imagination or an artistic failure. 此处原文的大意是:学生和老师讨论戏剧中的借鉴问题,双方都认为对旧戏剧的借鉴其实类似于新老剧作家跨越时空的合作,并不能被算成是缺少想象力或者失败的艺术。题干问的是Mee对于戏剧创作的观点。 选项A的意思是对以前的戏剧的重写,使其能对应当代的问题,选项B的意思是剧作家应该在改编旧戏剧的时候保存尽可能多的原创,选项C的意思是旧时候的戏剧比新的戏剧倾向于去展示更多的想象力,选项D的意思是某种程度上,当代剧作家跟以前的剧作家一起合作。选项AD符合原文,另外两个则不符合。

正确答案:C

题目解析:本题定位到原文:Robert: Yeah,well, I’ve been thinking about his quote. I mean there must be some original plays out there. 此处原文的大意是: 学生怀疑老师前面说过的原创戏剧几乎不存在的事情。 题干问的是学生为什么要这样说。选项A的意思是他觉得教授错误理解了他的意思,选项B的意思是他自己写了一些原创戏剧,选项C的意思是他怀疑Mee说的内容的真实性,选项D的意思是他读过一些Mee的原创戏剧。选项C符合原文,其他三个选项均不符合。

以上就是小编为大家整理了TPO53托福阅读Passage1原文文本+题目+答案解析,大家可以边借助TPO模考软件听音频看看自己哪些地方听不懂,然后来看看原文,同时对练习托福听力精听也是很有帮助的。最后,小站教育编辑预祝大家托福考试能取得理想的成绩。

更多最新,最in的托福资讯,关注公众号:小站托福(ID:xiaozhantuofu2015)

小站托福
托福官方Q群 群号:857201332
精华资料下载 在线答疑 考友抱团
还可以第一时间参与福利活动哦
一键加入
特别申明:本文内容来源网络,版权归原作者所有,如有侵权请立即与我们联系contactus#zhan.com,我们将及时处理。
感觉茅塞顿开?现在就去练练手吧!
大家都在学

看完这篇文章有何感觉?已经有2人表态,0%的人喜欢

相关文章

【小站原创】TPO40-51题目及答案解析全收录(完整版) 【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Ancien... TPO54托福阅读passage3原文与翻译 生命的元素 【小站原创】TPO48托福阅读文本及答案解析(Chines... 【小站原创】TPO49托福阅读文本及答案解析(Ancien... 【小站原创】TPO41托福阅读文本及答案解析(Navajo... 【小站原创】TPO41托福阅读文本及答案解析(Climat... 【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Amphib...
托福关键词