网站导航     手机小站      在线客服  
全部
托福黄金备考资料
   首页    托福   备考心经   TPO   正文
学生选择在小站备考:30天 501984名,今日申请7044人    备考咨询 >>

【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Ancient Athens)

2016年05月04日14:10 来源:小站教育作者:小站托福编辑
参与(96) 阅读(40920)
摘要:在托福备考过程中TPO一项是备受大家青睐的一项备考资料,那么,在以下内容中我们就为大家带来托福TPO40阅读题目文本及答案解析(Ancient Athens),希望能为大家的托福阅读备考带来帮助。

托福阅读的备考过程中,除了大量的阅读之外,全面了解托福阅读的题型和解题方法也都是非常重要的环节。那么,在以下内容中就为大家带来TPO40中托福阅读文章题目及相关解析内容,希望能为大家的备考带来帮助。

【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Ancient Athens)图1

Ancient Athens

(原文内容略)

paragraph 1

One of the most important changes in Greece during the period from 800 B.C. to 500 B.C. was the rise of the polis, or city-state, and each polis developed a system of government that was appropriate to its circumstances. The problems that were faced and solved in Athens were the sharing of political power between the established aristocracy and the emerging other classes, and the adjustment of aristocratic ways of life to the ways of life of the new polis. It was the harmonious blending of all of these elements that was to produce the classical culture of Athens.

1. Paragraph 1 supports which of the following statements about the Greek city- states? 【事实信息题】

A. Most city-states followed the model provided by Athens.

B. Most city-states were based on aristocratic rule.

C. Different types of government and organization were used by different city- states.

D. By 500 B C. the city-states were no longer powerful.

答案:C

解析:根据原文and each polis developed a system of government that was appropriate to its circumstances.可知每一个城邦都发展了一套适用于自己的政府系统,其中,each polis对应C选项中的different city- states; was appropriate to its circumstances 对应C选项中的different types of government and organization所以C选项正确。

paragraph 2

Entering the polis age, Athens had the traditional institutions of other Greek proto-democratic states: an assembly of adult males, an aristocratic council, and annually elected officials. Within this traditional framework the Athenians, between 600 B.C. and 450 B C., evolved what Greeks regarded as a fully fledged democratic constitution, though the right to vote was given to fewer groups of people than is seen in modem times.

2. According to paragraph 2, Athens had all of the following before becoming a city- state EXCEPT 【否定事实信息题】

A. a council made up of aristocrats

B. an assembly made up of men

C. a constitution that was fully democratic

D. officials who were elected yearly

答案:C

解析:an aristocratic council对应A选项。an assembly of adult males对应B选项。

and annually elected officials对应D选项。所以C选项错误。

paragraph 3

The first steps toward change were taken by Solon in 594 B C,when he broke the aristocracy's stranglehold on elected offices by establishing wealth rather than birth as the basis of office holding, abolishing the economic obligations of ordinary Athenians to the aristocracy, and allowing the assembly (of which all citizens were equal members) to overrule the decisions of local courts in certain cases. The strength of the Athenian aristocracy was further weakened during the rest of the century by the rise of a type of government known as a tyranny, which is a form of interim rule by a popular strongman (not rule by a ruthless dictator as the modern use of the term suggests to us). The Peisistratids, as the succession of tyrants were called (after the founder of the dynasty. Peisistratos), strengthened Athenian central administration at the expense of the aristocracy by appointing judges throughout the region, producing Athens’ first national coinage, and adding and embellishing festivals that tended to focus attention on Athens rather than on local villages of the surrounding region. By the end of the century, the time was ripe for more change the tyrants were driven out, and in 508 B C a new reformer, Cleisthenes gave final form to the developments reducing aristocratic control already under way.

3. According to paragraph 3, an important effect of making wealth the basis of office holding was to 【事实信息题】

A. make fewer people qualified to be members of the assembly

B. make it possible for non-aristocrats to hold office

C. help the aristocrats maintain power

D. Increase economic opportunities for all Athenian citizens

答案:B

解析:根据原文and allowing the assembly (of which all citizens were equal members) to overrule the decisions of local courts in certain cases.可知所有的公民在某些情况下都有权去否决地方法院的决定,其中allowing对应B选项中的make it possible.所以B选项正确。



登陆后查看完整解析。


——小站托福频道,http://toefl.zhan.com/
本文中解析部分均为小站原创,小站教育享有对该内容的一切权益。转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。
感觉茅塞顿开?现在就去练练手吧!
特别声明:本文来自于小站教育【TPO】专栏,转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。
大家都在学
  • 扫一扫下载托福必备APP

看完这篇文章有何感觉?已经有96人表态,51%的人喜欢

相关文章

【小站原创】TPO40-49题目及答案解析全收录(完整版) 【小站原创】TPO48托福阅读文本及答案解析(Chines... 【小站原创】TPO41托福阅读文本及答案解析(Navajo... 【小站原创】TPO41托福阅读文本及答案解析(Climat... 【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Amphib... 【小站原创】TPO43托福阅读文本及答案解析(The Em... 【小站原创】TPO47托福阅读文本及答案解析(Coral ... 【小站原创】TPO40托福阅读文本及答案解析(Latitu...
【小站托福官网】TOEFL托福考试为您提供最新托福备考资料,托福机经预测,托福听力、口语、阅读、写作、词汇真题下载,更有toefl模拟考试、托福报名、托福培训等特色服务。